Na vakantie je huis bezemschoon opleveren

Je hebt een heerlijk ontspannen vakantie achter de rug en je bent weer helemaal uitgewaaid en opgeladen. Aan het einde van een mooie vakantietijd komt het elke keer weer terug: in de voorwaarden staat dat je het huisje na gebruik bezemschoon moet opleveren. Vaak komt dat enigszins ongelegen, omdat je meestal op het laatste moment ook nog moet inpakken en vroeg de sleutels moet inleveren. 

Je moet morgen vertrekken, kijkt in het rond en ziet de bui al hangen. Dat wordt nog een hele klus, maar ik had toch vakantie? Denk je bij jezelf! Ditzelfde geldt wanneer je gaat verhuizen. Ook dan moet een huurwoning of appartement bezemschoon worden opgeleverd. Vaak komt ook dit niet uit omdat je al genoeg aan het hoofd hebt rondom de verhuizing, maar toch kun je er niet omheen. Lees in dit artikel wat bezemschoon nu precies betekent en enkele tips om stress te voorkomen. 

Wat is bezemschoon opleveren?


In principe wordt met bezemschoon bedoeld dat je een ruimte netjes achterlaat en geen spullen laat liggen. Het is toch een enigszins vaag begrip. De een neemt dit met een korreltje zout en haalt alleen de eigen spullen en het afval weg, en poetst met de franse slag. Een ander wil ook dat je grondig poetst, dweilt en stofzuigt. Er kunnen daarom ook nog wel eens misverstanden over ontstaan. Verstandig is om heldere afspraken te maken met de verhuurder om onduidelijkheid te voorkomen. 

Voorkomen van last minute stress


Wanneer je op tijd begint de avond voor vertrek, en taken verdeelt over het gezin valt het natuurlijk nog wel te overzien en kan het schoonmaken zelfs leuk zijn. Muziekje erbij, en poetsen maar! 

Inschakelen van een ontruimingsbedrijf

Uiteraard kun je om tijd te besparen en zeker te weten dat het op de juiste manier gebeurt ook het opleveren van je woning uit handen laten nemen door een professioneel schoonmaak team. In vakantiehuizen bieden ze vaak tegen een betaling een schoonmaakservice aan. Als je je dit kunt permitteren is dit een luxe oplossing om jezelf stress te besparen. Wanneer je een huurwoning moet opleveren kun je via een bedrijf in woningontruiming dit karwei laten uitbesteden. Als het gaat om kosten is dit afhankelijk van de grootte van je huis.