Alarmsysteem zelf monteren

Een alarmsysteem in je woning laten installeren is een goede manier om je huis beter te beveiligen tegen inbrekers en vandalen. Niet alleen het systeem zelf maar ook de afschrikwekkende werking die het heeft op mogelijke kwaadwillenden. Alarmsystemen komen in allerlei soorten en maten en daardoor in ook in een brede prijsvariatie. Om de kosten te drukken zou je eens kunnen kijken of je het gekozen systeem niet zelf kunt monteren. Tegenwoordig zijn er diverse doe het zelf systemen beschikbaar waarmee je makkelijk en snel een alarmsysteem in je huis kunt installeren.

Waar ligt je behoefte?

Het kiezen van een goed beveiligingssysteem kan lastig zijn omdat er een enorm aanbod aan verschillende systemen op de markt is. Maak daarom voordat je gaat kijken een lijst met wat jij belangrijk vind aan een alarmsysteem. Moet het hele huis beveiligd worden? Wil je overal kunnen inloggen op je systeem of doe je dit toch vooral thuis? Er zijn tegenwoordig aanbieders op de markt waarmee je je alarmsysteem ook via een app op je telefoon kunt bedienen. En hoe handig ben je? Voor de meest doe-het-zelvers is een draadloos systeem sterk aan te raden ten opzichte van een systeem met bedrading vanwege de eenvoudige manier van installeren.

Draadloze systemen

Wanneer je besluit om zelf een alarmsysteem aan te leggen in je woning dan is een draadloos systeem wellicht de meest handige oplossing. Je hoeft dan namelijk geen kabels door je huis te trekken. Bovendien worden veel draadloze systemen al voorgeprogrammeerd opgeleverd dus je hoeft ook geen enorme computerkenner te zijn om een dergelijk systeem te installeren. Het enige dat je na de montage van de camera’s zelf hoeft te doen is het voorzien van batterijen voor de sensoren en een verbinding maken met het telefoonnetwerk. Let er altijd wel op dat eventuele kabeltjes van sensoren zelf goed zijn afgedekt en er geen eindjes uit steken. Anders wordt het voor inbrekers wel erg makkelijk om je nieuwe alarmsysteem te omzeilen.

Let op!

Veel mensen kiezen niet alleen voor een alarmsysteem om hun huis te beveiligen maar ook omdat dit een korting op de inboedelverzekering kan opleveren. Let wel dat bij een eigen installatie van een alarmsysteem deze korting niet van toepassing is. Deze geldt alleen wanneer een alarmsysteem door een erkend bedrijf wordt geïnstalleerd. Dit heeft te maken met de kwaliteitseisen die Politie en verzekeraars aan een alarmsysteem stellen. Twijfel je of je een systeem zelf gaat aanleggen of dat je dit uitbesteed? Vraag dan eens via IEH.be een aantal offertes op bij verschillende installatiebedrijven en leg deze naast wat het je zou kosten wanneer je een alarmsysteem zelf installeert.