Hang- en sluitwerk vervangen

Waarom oudere woningen inbrekers aantrekken

Wanneer u in een woning woont die al wat ouder is wordt u vast in uw omgeving af en toe geconfronteerd met inbraak of pogingen daartoe. De reden hiervan is heel eenvoudig; in een woning die al wat ouder is zit doorgaans ook verouderd hang- en sluitwerk gemonteerd. Het gaat hier om sloten en extra beveiliging die eenvoudig te kraken zijn door inbrekers waardoor ze op een relatief gemakkelijke manier in uw woning hun gang kunnen gaan.

Het SKG-keurmerk

Wanneer u er zeker van wil zijn dat uw hang- en sluitwerk voldoet aan de hoogste eisen zal u moeten kijken naar hang- en sluitwerk dat is voorzien van het SKG keurmerk. Dit is een speciaal keurmerk wat wordt toegekend aan hang- en sluitwerk wat inbraak vertragend werkt. Het is verkrijgbaar met een aantal sterren. SKG-gekeurd hang- en sluitwerk dat één of twee sterren heeft zal ervoor zorgen dat een inbreker 3 minuten vertraging oploopt wanneer hij uw woning binnen wil dringen. Heeft het hang en sluitwerk 3 sterren, dan zal de inbreker zelfs 5 minuten extra nodig hebben om dit slot te ontmantelen. Aangezien inbrekers altijd gebruik maken van een gelegenheid om uw huis binnen te komen zullen ze uw huis dan ook maar liever ontwijken wanneer u hier gebruik van maakt.

Welke soorten hang- en sluitwerk zijn er?

Bij hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk mag u denken aan een aantal soorten. Zo zijn er speciale inbraak vertragende cilindersloten. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde meerpuntsvergrendelingen die optioneel op iedere toegangsplek naar buiten kunnen worden ingezet om uw woning extra te beveiligen. Verder zijn er nog speciale verstevigde scharnieren en extra deurbeslag. Doorgaans zal uw woning worden beveiligd met een combinatie van bovengenoemd hang- en sluitwerk. Wat u precies nodig hebt kan de slotenmaker u vertellen. De specialisten van Slotenmaker-direct.nl staan in dergelijke gevallen voor u klaar. Neem gerust vrijblijvend contact op met Slotenmaker-direct.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Vergoeding door u verzekeraar

Het vervangen van verouderd hang- en sluitwerk kan een redelijk kostbare aangelegenheid zijn. Het is dan ook goed om te weten dat u in aanmerking komt voor een vergoeding door uw verzekeraar. Deze vergoeding zal bijna altijd zijn in de vorm van een verlaging van de premie van uw inboedelverzekering. Uw huis wordt immers minder aantrekkelijk voor inbrekers dus uw premie kan flink omlaag. U zal in dat geval wel met bewijzen moeten komen dat uw hang- en sluitwerk met het SKG keurmerk hebt laten installeren, en daarom is het altijd aan te raden om dit via een erkende slotenmaker te laten doen. Deze zal u gelijk een certificaat kunnen verstrekken wat u aan uw verzekeraar kan tonen om uw lagere premie te claimen.