Voorkom ongenode gasten met inbraakwerende deuren

In Nederland vinden er jaarlijks ongeveer 65.000 inbraken plaats. Er is dus altijd een kans dat u zelf het slachtoffer wordt van ongenode gasten. Gelukkig kunt u dit op verschillende manieren voorkomen. Tegenwoordig zijn er namelijk allerlei inbraak preventie producten te koop. Zo houdt u met inbraakwerende deuren ongenode gasten buiten. Specialisten plaatsen deze sterke deuren binnen een middag, zodat u zich altijd veilig voelt.

Inbraakwerende deuren

Inbraken en overvallen vinden helaas dagelijks plaats. Het is dan ook belangrijk om uw huis zo goed mogelijk te beveiligen. Schaf bijvoorbeeld buitenverlichting aan om dieven af te schrikken. Inbrekers hebben de neiging om via buitendeuren een woning binnen te dringen. Dankzij inbraakwerende deuren hebben ze echter geen schijn van kans. Ze zijn ideaal voor woningen, maar passen ook bij panden met een verhoogd risico op inbraak. U kunt verschillende soorten inbraakwerende deuren aanschaffen. Deze producten zijn doorgaans van aluminium of staal, en brand- en geluidwerend. Daarnaast zijn het stevige deuren met een dikte van minimaal 40 mm. Door sterke sloten op de deur te installeren, zoals zware scharnieren, komen inbrekers nooit binnen. Meer informatie over inbraakwerende deuren via Mertens Ramen en Deuren.

Inbraakwerende deuren van hoge kwaliteit

Er zijn verschillende soorten deuren van hoge kwaliteit verkrijgbaar. De Economy 60 WK30 is bijvoorbeeld uiterst geschikt voor een veilige woning en bedrijfspand. Het een bijzonder stevige deur omdat het speciaal sluitwerk en inbraakwerende glaslijsten bevat. Ook het merk Jansen Janisol is populair wanneer het gaat om deurbeveiliging. Deze deur bevat onder andere een kunststof isolator dat bestand is tegen grote hitte.

Weerstandssysteem

Zorg er bij het aanschaffen van een inbraakwerende deur voor dat u kiest voor goede deuren die voorzien zijn van een certificaat. Doorgaans zijn ze ontworpen volgens de EN 1627 norm. Deze norm heeft een zogeheten ‘weerstandssysteem’ ingesteld voor inbraakwerende producten. Hoe hoger de weerstandsklasse, hoe kleiner de kans op inbraak. In totaal zijn er 5 weerstandsklassen, waarvan het eerste niveau niet voldoende is. Vanaf niveau 4 is er echter sprake van voldoende inbraakpreventie.

Inbraakpreventie voor bedrijven en instellingen

Inbraakpreventie is zowel geschikt voor woningen als panden van bedrijven en overheidsgebouwen. Deze zijn namelijk regelmatig het slachtoffer van inbraken. Inbraakwerende deuren verkleinen de kans op inbraken in bijvoorbeeld bioscopen en discotheken aanzienlijk. Sommige beveiligingsbedrijven leveren bovendien dieren met een zogeheten ‘anti-paniek sluiting’. Dit betekent dat grote groepen mensen snel uit een gebouw kunnen komen wanneer er sprake is van een noodsituatie.

Prijzen

De weerstandsklasse bepaald voor een deel de prijs van een inbraakwerende deur. Doorgaans bent u vanaf 1200 euro verzekerd van goede kwaliteit. In dat geval installeren monteurs vrij eenvoudige inbraakpreventie op uw voor- en achterdeur. Voor een hoger weerstandssysteem betaalt u een paar honderd euro meer. Voor optimale bescherming kunt u de deur eventueel combineren met andere soorten inbraakpreventie. Zo zijn extra sloten en raambeveiliging erg praktisch.

Copyright: Hillson Beveiliging